Kupon za popust

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine Sofijina izbira so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Sofijina izbira upravlja:

SOFIJINA IZBIRA, Prodajalna igrač, Monika Žagar, s.p.
Koželjskega ulica 2, 3320 Velenje
Matična številka: 8078599000
ID za DDV: SI53732090
IBAN: SI56 6100 0001 8194 831, Delavska hranilnica d.d. Ljubljana

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Sofijina izbira, pravice in obveznosti uporabnik in Sofijine izbire ter urejajo poslovni odnos med njima.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine Sofijina izbira pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Uporabnik spletne trgovine lahko opravi nakup kot gost ali registriran kupec. Gost je dolžan pred opravljenim nakupom zagotoviti vse zahtevane podatke za uspešno izvedbo naročila.

Vsak uporabnik lahko postane registriran kupec s preprosto registracijo v spletni trgovini Sofijina izbira in mu tako ni potrebno vpisovati podatkov ob vsakem nakupu. Registrirani kupec opravi nakup hitreje, ima vpogled v pretekle nakupe in si lahko sestavi seznam želja za prihodnje nakupe.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina Sofijina izbira se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 
- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 
- bistvene značilnosti izdelkov oz. storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
- dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
- pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave, 
- način plačila in dostave, 
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene izdelkov

Vse cene v Sofijini izbiri so dokončne na dan naročila in že vsebujejo DDV. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko elektronske pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.

Kupoprodajna pogodba med Sofijino izbiro in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Sofijina izbira potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji dokončni in veljajo tako za Sofijino izbiro, kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Načini plačila

Spletna trgovina Sofijina izbira omogoča naslednje načine plačila:
- plačilo (z gotovino) po povzetju dostavljavcu iz dostavne službe GLS,
- po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
- s PayPal nakazilom.

Sofijini izbiri je pomembna varnost osebnih, finančnih in drugih občutljivih podatkov, zato uporablja SSL certifikat svetovno priznanega izdajatelja, ki zagotavlja verodostojnost in popolno zaščito domene ter popolno varnost opravljanja spletnih nakupov in posredovanja osebnih podatkov.

Transakcijski račun za plačilo po predračunu:
IBAN SI56 6100 0001 6917 341
Delavska hranilnica d.d. Ljubljana

SWIFT BIC KODA: HDELSI22

Dostava in vračilo

Naročilo bo dostavljeno s strani dostavne službe GLS, vendar si Sofijina izbira pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnila bolj učinkovito.

Strošek pošiljanja pri plačilu po povzetju znaša 4,50 EUR.
Strošek pošiljanja pri plačilu po predračunu ali s PayPal nakazilom znaša 3,5 EUR.
Strošek pošiljanja je pri nakupu nad 55 EUR plača Sofijina izbira.

Naročeni izdelki bodo odposlani že naslednji delovni dan od naročila, najkasneje pa v 3 delovnih dneh, razen če pride do nepredvidljivih dogodkov na katere Sofijina izbira ne more vplivati (naravne katastrofe, nepričakovan zamik dostave s strani dobaviteljev, ipd.). V primeru plačila po predračunu se paket odpremi, ko plačilo prispe na račun podjetja.

Plačnik dostave je kupec. Stroške dostave in vračila artiklov v primeru pravice, ki jo ima kupec po Zakonu o varstvu potrošnikov za sklepanje pogodb na daljavo krije kupec.

Akcije

Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo.

Postopek nakupa

Naročilo v čakalni vrsti: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku ene ure možnost preklica naročila. V spletni trgovini Sofijina izbira so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko Sofijina izbira naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov, naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Sofijina izbira lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Blago odposlano: Sofijina izbira v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Vračilo izdelkov: Izdelke je možno vrniti v 14. dneh od prevzema. Izdelki morajo biti ob vračilu zapakirani v originalni nepoškodovani embalaži, nespremenjeni količini in brezhibni. V primeru vračila kupec izdelka ne sme uporabljati! Stroške vračila izdelkov krije kupec.

Kupec nima pravice do vračila izdelkov izdelanih po naročilu – personalizirani izdelki.

Prenos obrazca za menjavo.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične osebe, le da je ob zaključku naročila potrebno vpisati še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14. dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Varnost

Sofijina izbira uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Sofijina izbira v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Sofijina izbira se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebne podatke bo uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Sofijina izbira bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, 
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- želja uporabnika o odjavi od prejemanja oglasnih sporočil se bo spoštovala.

Odveza odgovornosti

Sofijina izbira se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Sofijina izbira ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru, bo Sofijina izbira kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Sofijina izbira ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Sofijina izbira mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Sofijina izbira ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se Sofijina izbira trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Sofijina izbira spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Sofijina izbira bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala ter ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Sofijina izbira se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Sofijina izbira prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Sofijina izbira ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Sofijina izbira, ki kot ponudnik izdelkov omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Kliknite tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Datum zadnje spremembe pogojev poslovanja: 23.3.2018

 

Naročilo nad 55 € bo dostavljeno hitro in brezplačno.

POŠTNINO VAM PLAČA
SOFIJINA IZBIRA

Naročilo nad 55 € bo dostavljeno hitro in brezplačno.

Za vas skrbno izbiramo visoko kakovostne, lepe in nagrajene igrače.

KER ŽELIMO ZA OTROKE LE NAJBOLJE

Za vas skrbno izbiramo visoko kakovostne, lepe in nagrajene igrače.

Pri nas lahko nakupujete brez skrbi. Podatki so pri nas varni!

VARNO NAKUPOVANJE

Pri nas lahko nakupujete brez skrbi. Podatki so pri nas varni!

Večje ali redne nakupe.

30-DNEVNA GARANCIJA
ZADOVOLJSTVA

Če si premislite v 30 dneh, nam pošljite igračo in mi vam vrnemo vaš denar.